Waterskiën <> skiën op het water

activiteit

Bij Aquadis skiën en boarden we tijdens onze jaarlijkse AquaSki fanatiek op Franse bergtoppen. Omdat de sneeuwpret nog ver weg is, kozen we waterskiën als alternatief. Want wie kan skiën, kan ook waterskiën…, toch?

Dat gingen we eens proefondervindelijk uitproberen op de Zegerplas in Alphen aan den Rijn. Daar ligt Wet ’n Wild, een mooie waterskibaan waar we het wintersportgevoel alvast een beetje konden laten opborrelen. En waar we ontdekten dat waterskiën zo z’n eigen uitdagingen kent.

Het lijkt zo gemakkelijk: je trekt een wetsuit aan, luistert goed naar de instructies en wacht tot je aan de beurt bent. In gedachten zie je jezelf soepel een paar bochten door het water trekken. Maar al snel zie je bij je collega’s dat het je niet meevalt om vanuit hurkpositie omhoog te komen. De een na de ander gaat direct vanuit hurk door naar plat op zijn buik. Gelukkig is het water goed op temperatuur en ook van lachen blijf je lekker warm.

Maar al gauw lukt het de meesten om tot de eerste bocht te komen. Een aantal collega’s slaagt er zelfs in om het hele rondje af te maken! Zo zie je maar, oefening baart kunst en grenzen zijn er om verlegd te worden. Skiën in de sneeuw of op het water, sinds dit uitje kunnen wij het allebei. We zijn benieuwd waar jij voor kiest!

Even sparren samen?
Margreet helpt je graag
Margreet